Atles Posidònia

Aquest projecte pretén completar la cartografia existent a la base de la Posidonia oceanica, comprovar la validesa i el grau de fidelitat / integritat d'aquesta, crear una aplicació informàtica que permeti a l'usuari saber si es troba en zona de fondeig permès o no, així com també divulgar el projecte i la seva aplicació.

Cartografia de Posidònia

L’Atles de Posidonia oceanica ha suposat un exhaustiu treball de gabinet i de camp que ha permès identificar els hàbitats marins que hi ha a les illes Balears a través de diferents tècniques, entre les que es troba el Sónar de Escombrat Lateral o la foto-interpretació de imatges de satèl·lit. El resultat final d’aquest projecte és una cartografia amb un major nivell de detall de la Posidonia oceanica sobre els fons marins de les Balears. L’última fase d’aquest projecte ha consistit en el desenvolupament de l’App “Posidònia GOIB”, que permet a qualsevol usuari saber, mitjançant geolocalització i en temps real, el fons marí sobre el qual pretén fondejar. Assegurar-se que el fondeig es realitzarà de manera correcta i mai sobre Posidonia oceanica.

Atles Posidònia

ACCIONS DEL PROJECTE

Sónar d'escombrat lateral

S'ha realitzat el Sónar de Escombrat Lateral de l'illa de Mallorca de 0 a 30 metres. En a zones més profundes s'ha comptat amb altres cartografies existents.

Ortofoto

A les zones més properes a costa, les zones clares i transparents es realitza la fotointerpretació amb ortofoto i després, comprovacions in situ on hi ha dubtes.

Revisió de cartografies existents

A Eivissa i Formentera s'han actualitzat i integrat amb noves cartografies. A Menorca, la cartografia principal és la que elabora l'OBSAM.