Servei de Vigilància Posidònia

Servei de Vigilància de Posidònia

Propòsit

El propòsit del servei és la conservació dels hàbitats marins protegits, especialment la posidònia oceànica. El servei haurà de supervisar i informar sobre la prohibició d’ancorar sobre Posidònia oceànica als vaixells de la zona i proporcionar assessorament, si cal, a vaixells de gran eslora per evitar impactes sobre aquesta fanerògama abans o durant les maniobres d’ancoratge.

Recursos

El servei disposa d’una flota de 18 embarcacions de patrulla que vigilen les aigües de les Illes Balears, més una que aporta el Consell de Menorca i que coordina el Servei de Vigilància de Posidònia a Fornells.

Objectius

  • Proporcionar informació als navegants sobre la Posidònia i les regulacions sobre això.
  • Oferir assistència amb ancoratge a través del Canal VHF 68.
  • Verificar que les àncores es despleguin correctament mitjançant inspeccions visuals i miralls.
  • Promoure un canvi de comportament i fomentar el compliment del Decret de la Posidònia.
  • Col·laborar amb Agents Ambientals i altres autoritats pertinents.

Temporada i Ubicació de les Embarcacions

Des de l’1 de juny fins al 30 de setembre, les embarcacions estan distribuïdes segons els lots/illes. A més, hi haurà una embarcació de coordinació des del 15 de maig fins al 10 d’octubre, amb més eslora i millor potència de motor.

El telèfon Posidonia de consulta és el 617 975 172

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU, aquest projecte compta amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica.

To top