Servei de Vigilància (Posidònia)

Totes aquelles persones que estimem i gaudim de la mar sabem de la necessitat de cuidar-la i protegir-la.

El sector nàutic és compatible amb la protecció dels espais naturals a través de la gestió ambiental i l’assistència als navegants que venen a gaudir de les nostres aigües. En aquest sentit, moltes vegades per falta d’informació o per no tindre els mitjans necessaris, causem un dany que a vegades pot ser irreparable.

En aquest sentit, moltes vegades per falta d’informació o per no tindre els mitjans necessaris, causem un dany que a vegades pot ser irreparable. Ens agradaria continuar difonent la bona conservació de les praderies de posidònia de les Illes Balears que estan protegides pel decret 25/2015, de 28 de juliol, sobre la conservació de la Posidonia oceanica a les Illes Balears.

S’estableix que totes les embarcacions han de fondejar sobre fons sorrencs i que tant l’àncora i la cadena sempre han de quedar fora de les praderies d’aquesta planta marina característica de tot el mar Mediterrani.

Per tal de donar compliment a aquesta necessitat i a la regulació del Decret, des d’IBANAT es gestionen 18 embarcacions que patrullen cada dia per ajudar al navegant i revisar els fondejos perquè aquests no danyin la posidònia.

Junt amb la feina que porta a terme El Servei de Vigilància, hi ha el Telèfon Posidònia. –

El Telèfon Posidònia és una línia de contacte gratuïta d’ajuda al navegant.

Des d’ell donem informació al ciutadà, assistim en cas de dubte referent al fondeig, així com avisos de possibles danys o actuacions perjudicials per a les praderes.

El telèfon és el 617 975 172

To top