
CARTOGRAFIA DE LA POSIDÒNIA
L’Atles de la Posidonia oceanica ha suposat un exhaustiu treball de gabinet i de camp que ha permès identificar els hàbitats marins que hi ha a les illes Balears a través de diferents tècniques, entre les quals es troba el Sonar d’Escombrat Lateral o la foto-interpretació d’imatges de satèl·lit. El resultat final d’aquest projecte és una cartografia amb un major nivell de detall de la Posidonia oceanica sobre els fons marins de les Balears. L’última fase d’aquest projecte ha consistit en el desenvolupament de l’App “Posidònia GOIB”, que permet a qualsevol usuari saber, mitjançant geolocalització i en temps real, el fons marí sobre el qual pretén fondejar. Assegurar-se que el fondeig es realitzarà de manera correcta i mai sobre Posidonia oceanica.
El principal objectiu del projecte és millorar el coneixement de la distribució de les praderies de Posidonia oceanica a les Illes Balears, en concret a les illes de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca, així com, posar a disposició dels ciutadans, especialment dels usuaris de les embarcacions d’esbarjo, la informació amb la localització exacta de les praderies de Posidonia oceanica.
La finalitat és integrar aquesta cartografia de referència en l’APP que ha desenvolupat el Govern de les Illes Balears “Posidònia GOIB”, cosa que permetrà a qualsevol usuari a través d’aquesta APP conèixer amb exactitud mitjançant geolocalització i en temps real, on poden fondejar les embarcacions d’esbarjo, evitant així que les praderies de Posidonia oceanica pateixin cap mal