Cabecera Usos de la posidònia

USOS DE LA POSIDÒNIA

Retirada de Posidònia

A la tardor i hivern, les fulles s’acumulen a les platges i tenen un efecte de protecció contra l’erosió per onades i tempestes. A través del Decret 25/2018 es pretén conscienciar tant a administracions públiques com al sector turístic de la necessitat de gestionar bé les restes de posidònia que queden a la platja per tal de conservar un sistema de platges i dunes que protegeixi les costes envers els efectes extrems del canvi climàtic.

Retirada de la Posidònia
Gestió de platges

Gestió de platges

La Conselleria de Medi Ambient i Territori, per donar compliment al Decret, han creat un protocol de gestió on les administracions es poden adscriure i formar part d’una gestió de retirada més enfocada a la conservació i la protecció del sistema de platges. A través d’aquest protocol, l’administració pot acumular restes de posidònia i retornar-les en aquelles platges que estiguin en recessió. Part de la posidònia retirada pot ser utilitzada per a usos tradicionals i mai per a usos comercials.

Altres

Agrícoles i ramaders: Les restes de posidònia poden utilitzar-se com a aliment per a remugants, com a matalàs per al bestiar o com a adob per als camps. Construcció: Com a aïllant tèrmic i biocombustible. Combustible (especialment tiges i arrels). Farciment de matalassos i coixins. Medicinal: Desinfectant natural o cicatritzant de ferides.

Altres usos de la posidònia

QUÈ ÉS LA POSIDÒNIA?

Biologia
Cicle de Vida
Història i evolució

DESCOBREIX

BENEFICIS DE LA POSIDÒNIA

Embornals de CO2
Oxigenació
Aigües Transparents
Biodiversitat
Sistema dunar
Altres

DESCOBREIX

IMPACTES A LA POSIDÒNIA

Anclatge i fondeig
Canvi climàtic
Contaminació
Altres

DESCOBREIX

USOS DE LA POSIDÒNIA

Retirada de restes
Gestió de platges
Altres usos tradicionals

DESCOBREIX

POSIDÒNIA NETWORK

Mediterranean Pòsidonia Network

DESCOBREIX

AULA DEL MAR


DESCOBREIX

CONSERVACIÓ A LES ILLES BALEARS

Regulació
Servei de Vigilància
Cartografía
Camp de boies

DESCOBREIX

To top