Posidònia

WE CARE ABOUT POSIDONIA EN EN

LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUR ADIPISCING ELIT, SED DO EIUSMOD TEMPOR INCIDIDUNT UT

La metodologia es basa en el seguiment periòdic d’estacions fixes distribuïdes entorn les illes de l’arxipèlag Balear, amb la posidònia com a prioritat en la presa de dades.

En paral·lel també es registra la presència de nacres (Pinna nobilis i Pinna rudis) i de diferents espècies d’algues invasores. Addicionalment, es prenen mesures continuades de la temperatura de l’aigua.

Les dades es recullen en immersió amb equip autònom.

CONTENEDOR GREEN

LA POSIDONIA OCEANICA ÉS UNA PLANTA MARINA ÚNICA DEL MAR MEDITERRANI

Forma extenses praderies al voltant de les Illes Balears, conegudes com a boscos submarins, capaços d’albergar una alta biodiversitat d’espècies. Les praderies generen refugi per a moltes espècies, produeixen oxigen diàriament, alhora que atrapen el diòxid de carboni de l’atmosfera (gas clau en el canvi climàtic) i creen tones de biomassa a l’any.

LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUR ADIPISCING ELIT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Bibendum est ultricies integer quis. Iaculis urna id volutpat lacus laoreet. Mauris vitae ultricies leo integer malesuada. Ac odio tempor orci dapibus ultrices in. Egestas diam in arcu cursus euismod. Dictum fusce ut placerat orci nulla. Tincidunt ornare massa eget egestas purus viverra accumsan in nisl. Tempor id eu nisl nunc mi ipsum faucibus. Fusce id velit ut tortor pretium. Massa ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget. Nullam eget felis eget nunc lobortis. Faucibus ornare suspendisse sed nisi.

El principal objectiu del projecte és millorar el coneixement de la distribució de les praderies de Posidonia oceanica a les Illes Balears, en concret a les illes de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca, així com, posar a disposició dels ciutadans, especialment dels usuaris de les embarcacions d’esbarjo, la informació amb la localització exacta de les praderies de Posidonia oceanica. La finalitat és integrar aquesta cartografia de referència en l’APP que ha desenvolupat el Govern de les Illes Balears “Posidònia GOIB”, cosa que permetrà a qualsevol usuari a través d’aquesta APP conèixer amb exactitud mitjançant geolocalització i en temps real, on poden fondejar les embarcacions d’esbarjo, evitant així que les praderies de Posidonia oceanica pateixin cap mal.

ACCIONS DEL PROJECTE

Sónar d’escombrat lateral

S’ha realitzat el Sónar de Escombrat Lateral de l’illa de Mallorca de 0 a 30 metres. En a zones més profundes s’ha comptat amb altres cartografies existents

Ortofoto

A les zones més properes a costa, les zones clares i transparents es realitza la fotointerpretació amb ortofoto i després, comprovacions in situ on hi ha dubtes

Revisió de cartografies existents

A Eivissa i Formentera s’han actualitzat i integrat amb noves cartografies. A Menorca, la cartografia principal és la que elabora l’OBSAM.

Fondo posidonia

LOREM IPSUM DOLOR SIT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Bibendum est ultricies integer quis. Iaculis urna id volutpat lacus laoreet. Mauris vitae ultricies leo integer malesuada. Ac odio tempor orci dapibus ultrices in. Egestas diam in arcu cursus euismod.

0

ANYS

Un dels éssers vius més longeus de la planeta

0

KM

Una mateixa planta pot tenir una superfície entre un extrem i un altre de 10 km.

0

KM2

Una de les plantes més extenses a les Balears

Lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut

Lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut

Lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut

POSIDONIA NETWORK

Contenidos
→ Teléfono Posidonia
→ ONGs

DISCOVER

POSIDONIA NETWORK

Contenidos
→ Teléfono Posidonia
→ Teléfono Posidonia
→ ONGs

DISCOVER

POSIDONIA NETWORK

Contenidos
→ Teléfono Posidonia
→ ONGs

DISCOVER

POSIDONIA NETWORK

Contenidos
→ Teléfono Posidonia
→ ONGs

DISCOVER
To top